Nieuwe locatie living museum

ringbaan oost 300

Nieuwe locatie Living Museum Tilburg 

Zoals jullie wellicht weten, kregen we iets meer dan een jaar geleden te horen dat we moesten gaan vertrekken uit ons atelier in de Enschotsestraat in Tilburg. Helaas voldoet het pand niet meer aan alle milieu -en veiligheidseisen en gaat daarom plaatsmaken voor een appartementencomplex. Jammer voor ons, maar alle begrip uiteraard. Vol vertrouwen gingen wij op zoek naar een nieuwe locatie. 

Wat volgde was een bewogen jaar van zoeken, zoeken, zoeken. Ieder leegstaand pand in Tilburg leek te groot, te klein, te duur, reeds verhuurd of te ver weg. En ondanks de geweldige steun vanuit diverse makelaars, woningbouwverenigingen, lokale ondernemers, de gemeente Tilburg en honderden enthousiaste stadsgenoten vonden we maar geen geschikte plek. 

De deadline van 1 mei kwam steeds dichterbij. Er werden compromissen gesloten, back-up plannen en noodscenario’s bedacht en nét toen we dachten de moed op te gaan geven bood Paul van van der Weegen van ‘van der Weegen Bouwgroep BV’ aan dat we tot juli 2024 de benedenverdieping van hun voormalige kantoor aan de Ringbaan Oost mogen gebruiken. Hoe gaaf is dat!! 

Dus eindelijk kunnen we jullie met vreugde en plezier meedelen dat we vanaf 1 mei 2022 te vinden zijn op onze nieuwe locatie aan de Ringbaan Oost 300 in Tilburg. Jullie zijn van harte welkom. 

Met dank aan Hatice Yeter en Ulco Mes van de gemeente Tilburg, Rob Greijmans en Frans Huijbregts van HRS Bedrijfsmakelaars, Van der Weegen Bouwgroep BV en Contourdetwern voor de steun en het vertrouwen.

Maar speciale dank aan alle kunstenaars, zelfhulpgroepen en vrienden van het museum voor alle support van de afgelopen periode. Zonder jullie is er géén museum 👊🏽