• Helden & Hordes

  De kracht van kwetsbaarheid

  Rob

  Johnny Cash

  Toen Rob Haen eind 2022 het voornemen had om een keer een schilderij te maken had hij vast niet verwacht dat er een hele expositie uit voort zou komen. In de korte video vertelt Rob over de tot standkoming van de expositie en zijn ode aan Johnny Cash.

  Antoine

  Mama

  Het schilderij wat hij al 35 jaar wilde maken, maar wat er door allerlei omstandigheden nooit van kwam. Antoine Timmermans (aka Cyber Sissy) vertelt over zijn heldin en de hordes die daarbij kwamen kijken.

  Gabrielle

  Pippi langkous

  Autodidact kunstenaar Gabrielle Verwijmeren (@Gaby's Creaties) probeert net als haar heldin Pippi Langkous vrij in het leven te staan en haar innerlijke kind te omarmen. lekker lanterfanten en vanuit herstel mooie dingen creëren.

  Bertjan

  Het beeld spreekt voor zich

  De inspiratie kwam uit het doek zelf. "Door gebruik te maken van verschillende materialen en goed te kijken hoe deze op elkaar reageerde, kreeg het werk steeds verder vorm", aldus Bertjan van Vugt. Iedere stap leidde weer tot een volgende stap tot er een fraai werk ontstond wat hopelijk mensen blij maakt.

  Sil

  Anne Frank

  In dit werk heeft Sil Trip de innerlijke wereld van haar held Anne Frank geprobeerd vast te leggen. Ze doet dit met felle kleuren, getallen en symbolische figuren. De getallen verwijzen naar citaten uit het wereldberoemde dagboek van Anne Frank.

  Maikel

  New York School

  Maikel van de Sande doet niet aan helden. Wat een hele uitdaging is als het thema Helden en Hordes is. Gelukkig haalde hij inspiratie uit het abstact expressionisme van de New York School.

  Maar zoals het soms gaat in het leven is over dat eerste werk een sluier gekomen. Het eindresultaat is een spannend abstract werk opgebouwd uit 4 lagen, waarvan elke laag door de vorige laag heen komt.

  Marcel

  The King

  Een doek met een dubbele boodschap. Van 'gezellige feestjes met vrienden' tot aan 'welke muziek er op zijn uitvaart gedraaid moet worden'. van de 'King of Rock and Roll' tot de 'King of the Jungle'. Maar naast alle symboliek is Marcel Warmoeskerken vooral trots dat hij aan dit project mee mocht werken!

  broken image

  Renee

  even geduld aub...

  Om de held John Lennon maar te citeren: "Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt". Dat geldt in dit geval ook zeker voor Renee Moerland. Ondanks een goede planning en voorbereiding is het nog niet gelukt om haar werk helemaal af te maken en een filmpje op te nemen. Gelukkig is haar 'work in progress' al mooi genoeg om ten toon te stellen. Een werk waarin ze terugkijkt op haar leven en al de kracht dat de kunst haar gebracht heeft...

 • Social media

  Blijf altijd op de hoogte!

  broken image
  broken image
  broken image