• Wie dit leest is kunst

  het succes van the living museum tilburg vertaalt naar een boek

 • Nu verkrijgbaar

  T-shirt 'Iedereen is Kunstenaar'

  T-shirt 'Iedereen is Kunstenaar'

  Met de aankoop van een shirt van The Living Museum support je niet alleen het museum, maar krijg je ook een kledingstuk van hoge kwaliteit met daarop ons motto: Iedereen is kunstenaar. De shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren Camel, Organic Khaki, Dark Cherry en Peacock Blue. Het betreft een unisex model, uiteraard Fairtrade en gemaakt van 155 gr/m2 biologisch katoen.

  kiezen
  kiezen
  Hoeveelheid
  Binnenkort beschikbaar
  Sweater 'Iedereen is Kunstenaar'

  Sweater 'Iedereen is Kunstenaar'

  Met de aankoop van een sweater van The Living Museum support je niet alleen het museum, maar krijg je ook een kledingstuk van hoge kwaliteit met daarop ons motto: Iedereen is kunstenaar. De sweater komt in de kleur Iron Grey. Het betreft een unisex model, uiteraard Fairtrade en gemaakt van 350 gr/m2 biologisch katoen.
  kiezen
  kiezen
  Hoeveelheid
  Binnenkort beschikbaar
  Wie dit leest is kunst

  Wie dit leest is kunst

  3 beoordelingen
  Wie dit leest is kunst is een DOE-boek dat inspireert, informeert en aanzet om met je eigen creativiteit aan de slag te gaan. Het gaat niet over wel of geen goede kunst. Het gaat over kunst als middel om je verhaal te ontdekken en te vertellen. Het geeft inzicht over je eigen handelen, talenten en motivaties. Wie dit leest is kunst is een uitnodiging aan iedereen om met zijn eigen creativiteit aan de slag te gaan. Om zelf de helende werking van kunst te ervaren.

  Waarschuwing! The Living Museum is een stichting zonder winstoogmerk. Met de aankoop van dit boek steunt u niet alleen The Living Museum, maar kunnen we ook een exemplaar van 'Wie dit leest is kunst' weggeven aan iemand voor wie het kopen van een boek, dan wel kunst beleving niet altijd vanzelfsprekend is.
  Hoeveelheid
  Alle opties zijn niet in voorraad
  Binnenkort beschikbaar
  R.E.M.E.D.I.E. kwartetspel

  R.E.M.E.D.I.E. kwartetspel

  Dit kwartetspel is onderdeel van 'Wie dit leest is kunst' en illustreert het artikel 'R.E.M.E.D.I.E.' in het boek. R.E.M.E.D.I.E. is geschreven door theatermaker Boy Jonkergouw en beschrijft op een humoristische wijze een door hem zelfbedachte methodiek om goed voor jezelf te zorgen. De 28 illustraties zijn gemaakt door illustrator/tekenaar Aran Vermij.

  Het kwartetspel is niet alleen een leuke gimmick, maar het spelen van het kwartet helpt ook om de essentie van R.E.M.E.D.I.E. te borgen. Daarnaast is kwartetten gewoon hartstikke leuk!

  Waarschuwing! The Living Museum is een stichting zonder winstoogmerk. Met de aankoop van dit boek steunt u The Living Museum en kunnen we tevens een exemplaar van het R.E.M.E.D.I.E. kwartet weggeven aan iemand voor wie het kopen van een kwartetspel, dan wel kunst beleving niet altijd vanzelfsprekend is.
  Hoeveelheid
  Binnenkort beschikbaar
  Workshop

  Workshop

  In Wie dit leest is kunst, kun je zelfstandig werken. Op jouw manier en in je eigen tempo. Ook bieden we workshops aan waarin je inspiratie opdoet om met het boek te werken en ervaringen uitwisselt. Tijdens de workshop wordt aan de hand van ervaringen van kunstenaars van The Living Museum uitgelegd hoe het boek kan helpen bij je eigen creatieve ontwikkeling en persoonlijk herstel en een start gemaakt met het werken in je eigen boek.

  Workshops kunnen worden gegeven op locatie of bij The Living Museum in Tilburg en zijn geschikt voor groepen van 10-15 personen. Bij workshops buiten de gemeente Tilburg kunnen er mogelijk extra (reis)kosten in rekening worden gebracht.

  Neem voor meer informatie, beschikbaarheid of details contact op met boek@thelivingmuseumtilburg.nl
  Hoeveelheid
  Binnenkort beschikbaar
 • Professionele kunstenaars en outsider-kunstenaars

  Kunstenaars van The Living Museum hebben door hun achtergrond vaak een heel eigen kijk op het leven. Die uit zich in het maken van kunst die verrassend en eigenzinnig is én inspireert. Zij maken kunst zonder te worden ‘gehinderd’ door een kunstopleiding of de conventies van de kunstwereld. Aan dit boek werkten 50 professioneel geschoolde kunstenaars als outsider-kunstenaars mee. Samen creëerden zij vorm en inhoud van dit boek. Het is ook deze co-creatie die dit boek zo sterk en uniek maakt.

  Bijdrage van kunstenaars en fondsen

  Wie dit leest is kunst is mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van ruim 50 kunstenaars, tekstschrijvers en fotografen en dankzij de financiële steun van: Bergmansfonds, Prins Bernard buurtcultuurfonds, Boudewijn van Gorp Stichting, Stichting Jacques de Leeuw, Jopiefonds, Thebe Stimuleringsfonds, Tilburg Akkoord, VSB fonds.
  Het boek verschijnt halverwege oktober en is zowel los verkrijgbaar als te bestellen in combinatie met een workshop. De opbrengst van het boek en de workshops gaat naar nieuwe projecten van The Living Museum Tilburg.

  Meer informatie?

  Wil je meer informatie over het Wie dit leest is kunst of over de workshops? Stuur dan een mail naar boek@thelivingmuseumtilburg.nl