• Wie dit leest is kunst

  het succes van the living museum tilburg vertaalt naar een boek

 • WIE DIT LEEST IS KUNST

  Een op kunst gebaseerd, creatief doe-boek

 • Wat is het?

  Wie dit leest is kunst is een DOE-boek dat inspireert, informeert en aanzet om met je eigen creativiteit aan de slag te gaan. Het gaat niet over wel of geen goede kunst. Het gaat over kunst als middel om je verhaal te ontdekken en te vertellen. Het geeft inzicht over je eigen handelen, talenten en motivaties. Wie dit leest is kunst is een uitnodiging aan iedereen om met zijn eigen creativiteit aan de slag te gaan. Om zelf de helende werking van kunst te ervaren.

  Professionele kunstenaars en outsider-kunstenaars

  Kunstenaars van The Living Museum hebben door hun achtergrond vaak een heel eigen kijk op het leven. Die uit zich in het maken van kunst die verrassend en eigenzinnig is én inspireert. Zij maken kunst zonder te worden ‘gehinderd’ door een kunstopleiding of de conventies van de kunstwereld. Aan dit boek werkten 50 professioneel geschoolde kunstenaars als outsider-kunstenaars mee. Samen creëerden zij vorm en inhoud van dit boek. Het is ook deze co-creatie die dit boek zo sterk en uniek maakt.

  Workshops

  In Wie dit leest is kunst, kun je zelfstandig werken. Op jouw manier en in je eigen tempo. Ook bieden we workshops aan waarin je inspiratie opdoet om met het boek te werken en ervaringen uitwisselt. Tijdens de workshop wordt aan de hand van ervaringen van kunstenaars van The Living Museum uitgelegd hoe het boek kan helpen bij je eigen creatieve ontwikkeling en persoonlijk herstel en een start gemaakt met het werken in je eigen boek.

  Bijdrage van kunstenaars en fondsen

  Wie dit leest is kunst is mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van ruim 50 kunstenaars, tekstschrijvers en fotografen en dankzij de financiële steun van: Bergmansfonds, Prins Bernard buurtcultuurfonds, Boudewijn van Gorp Stichting, Stichting Jacques de Leeuw, Jopiefonds, Thebe Stimuleringsfonds, Tilburg Akkoord, VSB fonds.
  Het boek verschijnt halverwege oktober en is zowel los verkrijgbaar als te bestellen in combinatie met een workshop. De opbrengst van het boek en de workshops gaat naar nieuwe projecten van The Living Museum Tilburg.

  Meer informatie?

  Wil je meer informatie over het Wie dit leest is kunst of over de workshops? Stuur dan een mail naar boek@thelivingmuseumtilburg.nl 

  All Posts
  ×